Besplatni mali oglasi

  • Letnje cvece za bastu

    neven,lan,cupava kata,nigela,dalija
    Letnje cvece za bastu
    Letnje cvece za bastu
    Letnje cvece svojim obilnim cvetanjem,mirisom donosi radost,ali zahteva malo paznje.
    Ovih prolecnih dana je toliko bogata ponuda semena i rasada cveca,postoji mnogo vrsta.Na poledjini kesice semena nalaze se podaci o visini biljke,nacin setve,vreme cvetanja i zahtevi biljke.
    Kada odlucite sta zelite da li da sejete ili da kupite rasad?Kako i gde da rasporedite biljke vodeci racuna o rasporedu cvetanja i boja?
    Ako zelite da cvece u vasoj basti bude lepo,vrste koje rastu visoko morate da sadite u pozadini baste,tako ce nisko cvece doci do izrazaja.Pet sadnica cveca iste vrste uvek sadite zajedno.Mozete se odluciti za kreiranje cvetnih gredica od razlicitih nijansi jedne boje ili slaganjem mozaika razlicitih boja.Osnovne boje plavu,crvenu i zutu mozete staviti jednu pored drugu.Bela se slaze sa sve boje,mozete koristiti kao razmak izmedju boja koje se ne slazu.Dobro se slazu npr crvena i zelena,plava i narandzasta.
    Amarantus se zove lisiciji rep,vreme cvetanja je od jula do oktobra,boja je crvena,cvet je pogodan za susenje,raste visinom 65-150cm,trazi suncano mesto,vreme setve je u aprilu.
    Arktotis se zove medvedje grozdje,vreme cvetanja je od jula do oktobra,boja je bela,ljubicasta,roze ili smedja,raste visinom 35-90cm,trazi suncano mesto sa peskovitom i suvom zemljom,vreme setve je u maju.
    Centaurea se zove razlicak,cveta od juna do oktobra,cvet je boje bele,roze,plava,crvena,raste visinom od 40-80cm,trazi suncano mesto,vreme setve je u april,maj.
    Dalija- cveta od jula do oktobra,cvetovi su u boji bela,zuta,ljubicasta,crvena,raste visinom 50-60cm,trazi suncano,toplo mesto,vreme setve je u april,zatvoreni prostor.
    Verbena-cveta juni,septembra,cvetovi su u boji bele,ruzicasta,vinskocrvena,plava,raste 15-50cm,trazi mesto suncano,umereno vlazno,vreme setve je krajem aprila.
    Dimorfoteka-cveta tokom jula,avgust,cveta u boji narandzasta,zuta i bela,visina 20-40cm,trazi suncano mesto,vreme setve je krajem aprila.
    Floks se zove plamenac,cveta od juna do avgusta,cveta u boji ruzicasta,crvena,ljubicasta,raste do 20cm,trazi suncano,toplo mesto,vreme setve je april.
    Kalendula se zove i neven,cveta od maja do oktobra,cveta u nijansi zute i crvene,visina 30-60cm,trazi suncano mesto,vreme setve je april,maj ili septembar.
    Konvolvulus je poznat kao ladolez,vreme cvetanja je od jula do septembra,cveta u boji bela,plava,roze i purpurna,visina 20-150cm,trazi suncano mesto,tlo mora biti vlazno,vreme setve je krajem aprila.
    Kosmos-cveta od jula do oktobra,cveta u boji ruzicasta,purpurna,bela i narandzasta,visina od 40-150cm,suncano mesto,vreme setve u aprilu,zatvoreni prostor.
    Godecijam je poznata kao letnja azaleja,cveta od jula do septembra,u boji bela,roze,crvena,visina 40-70cm,raste kao grmlje,trazi suncano ili polusenovito mesto,vreme setve je krajem aprila.
    Lavatera- cveta od jula do oktobra,u roze boji,80-120cm,trazi suncano mesto,vreme setve je april,maj.
    Linaria- cveta od jula do septembra,u boji ljubicasta,purpurna,roze,80cm,trazi polusenovito mesto,vreme setve je krajem aprila.
    Lan - cveta od juna do avgusta,u boji crvena,plava,zuta,60-90cm,suncano mesto,vreme setve od sredine aprila.
    Nikotiana je poznat kao ukrasni duvan,cveta od juna do septembra,dostupan je u razne pastelne boje,bela,20-150cm,trazi suncano mesto,vreme setve je u april,maj.
    Nigela je poznata kao cupava kata,cveta od juna do septembra,u boji bela,ruzicasta i purpurna,25-40cm,trazi suncano mesto,vreme setve je u aprilu i maju.
    Papaver orjentale je poznata kao bulka,cveta od juna do septembra,dostupan je u boji crvena,bela,ljubicasta,60-70cm,trazi suncano i toplo mesto,vreme setve je direktno u bastu,u aprilu.
    Tropeolum je poznat kao dragoljub,cveta od jula do oktobra,u boji zuta,narandzaste.crvena,40-300cm,trazi suncano mesto,vreme setve je u aprilu i maju.

0 коментара:

Постави коментар

loading...