Besplatni mali oglasi

 • Cvece za terasu

  Cvece za terasu
  muskatle,lepi jova,dragoljub,ruza,neven,prkos
  cvece za terasu
  Cvece veselih boja na balkonu ili a terasi,ucinice da vas stan zraci,i da dobije svoju oazu odmora,kao i sam izgled zgrade bice jos lepsi.
  Kada se javi prolecno sunce,vec je vreme da se razmisli o sadnji cveca u saksijama,zardinjerama kako bi ste imali svoj vrt na terasi.Vas osnovni moto treba da se rukovodi tako sto cete pustiti mastu na volju,malo da eksperimentisete,vas je izbor da li cete sloziti kontrast boja ili kombinovati razlicito cvece iste nijanse.Sada je pravo vreme da u cvecari ili u rasadniku izaberete cvece oblika i boje koje vam se dopadaju i koje vam odgovaraju za vasu terasu ili balkon.
  Za terase i balkone su bolje biljke koje neidu visoko i koje nemaju veliko korenje.Kada kupujete biljku vodite racuna o tome da izaberete,kao da obratite paznju gde tacno ce biti to cvece,da li je to mesto suncano,senovito ili polusenovito,kao i na vreme i duzinu cvetanja,boja,oblik i visinu.
  Nasa je preporuka da bude jedna vrsta cveca,lepo ce izgledati kombinacija boje pink,crvena i narandzasta.
  Ako vam se prozori nalaze u prizemlju,na prvom spratu,blizu ulice,onda izaberite cvece sitnijih cvetova i listova,neznih boja cvetica.Ako su vam prozori i terasa od drugog sprata do cetvrtog ili petog sprata treba da odaberete cvece krupnih listova i cveta,jarke boje i cije stabiljke vise.
  Dok za vise spratove kao bilje i cvece preporucujemo da budu nize,jer su terase vise izlozene vetru i suncu,tu vam spadaju sedumi,prkos,perena,ageratum,lobelije i niska kadifica.
  Za suncane terase  se preporucuje sulfinija,petunije,kadifica,ageratum,lobelija,muskatla,salvije,verbena,niske dalije,prkos,lotus,dragoljub,begonija semperflorens,a od visegodisnjih ruze,vanila,visece muskatle,lantana,hibiskus,bugenvilija.Dok od puzavice mogu biti ladolez,mirisni grasak,klematis,a od citrusnog  manadrina i limun.
  Cvece za terase koje su preko dana polusenovite treba saditi ukrasnu koprivu,kadificu,lobeliju,lepog jovu,zevalice ,nocne frajle,a od visegodisnje mogu biti hosta,fuksija,hortenzija,geranijum,astilbu,brsljan,engleska muskatla,gomoljasta begonija.Kao visece mogu da budu mindjusice,sulfinija,begonija pendule,prkos,lotus,dragoljub,verben,visece muskatle,hedera,asparagus,kao i visece jestive jagode.
  Prostor za cvece,za uredjivanje je najcesce ogranicen,veoma je vazno da izaberete odredjenu boju,kolicinu cveca i potrosnog materijala,tako da ne bi izgledalo prenatrpano.
0 коментара:

Постави коментар

loading...